Kuçulu Bebek Patiği ve Yapılışı Anlatımlı Açıklamalı- Hand knit

ÖRGÜ ÖRMEK isteyenlere KUÇULU BEBEK PATİĞİ & ELÖRGÜSÜ ÇOCUK PANDOFU KAĞAN KREASYONU SON ÖRGÜLERDEN :) Bu sene Kağana ördüğüm patiklerin sağlam hiçbiri kalmadı. Eğer ki örgü modacısı olsaydım, Kağan yüzünden tüm müşterilerimi kaybederdim. Öylesine kıpır kıpır bir çocuk ki, biz onu Duracell reklamındaki o pili bitmeyen ayıcığa benzetiyoruz. Ben çocukken çok usluymuşum. Kesin babasına benzemiş Neyse sizlerle paylaştığım örgülerimden olan patiklerin hepsinin altları lime lime oldu. Sanırsınızki parmaklarının altında jilet var. Gerisini siz tasvir edin. Ne kadar uslu bir çocuk :) Bende bir kaç patik örmeye karar verdim. Bayılacaksınız. Tamamen DERYA BAYKALIN deyimile uyduruk. Kendi kreasyonum:

Örgü Bebek Patiği Yapımı

El örgüsü bebek patikleri

Patik örelim.

Örgü Örmek İsteyenlere Çocuk Patiği.

Patik Örüyorum.

Göslerine bakın ne kadar masum.Aynı Kağan gibi.

Sizlerin benim örgülerimden örmeniz, beni öylesine mutlu ediyorki canım arkadaşlarım. Eğerki örerseniz lütfen bana not bırakın seve seve ziyaretinize geleceğimdir. Merak ediyorum. Öpüldünüzzz.

PATİĞİN YAPILIŞI : 2 ŞİŞle ördüm. tabanı 36 ilmek attım. İlk ilmeği örüp, hemen içerisinden bir ilmek arttırın. 18.ilmeğe geldiğinizde hemen içerisinden bir ilmek daha arttırın. 19.ilmeği örüp,tekrar içerisinden bir ilmek daha arttırın. Şişin son ilmeği 36. ilmekte tekrar içerisinden bir ilmek arttırın. Sıra sonunda 4 ilmek arttırmış olduk.Dönüş sırasını hiç arttırma yapmadan dönün. Bu arada şişim ipime göre ince. Ama sert bir örgü olması için ben öyle tercih ediyorum. 3.5 nolu şişlerle ördüm. Klasik oldu benim bu 3.5 nolu şiş takıntım.Bir bilseniz kaç oldu yazıyorum. Bu yazıyı. İnternet bağlantımızda bir sorun var. İice beynim döndü. SİNİRLENDİM :) Neyssem, 36 ilmeği 2 ye bölün. 18 ilmeği iki ayrı parça imiş gibi düşünün. Arttırmaları her ilk ilmekten ve bu 18 ilmeğin 18.cisinin içerisinden yapacaksınız. Ortadaki 16 ilmek hep sabit gidecek. Şimdi ilk ilmeği örün, hemen içerisinden 1 ilmek arttırın. 18nci ilmeğe gelince örün ve hemen içerisinden 1 ilmek arttırın. 19.ilmeği örün, hemen içerisinden bir ilmeği arttırın. 36.ilmeği örün içerisinden bir ilmek arttırın. Dönüş sıraları arttırma yapmadan normal örün. Toplam 5 sıra haraşo örülecek buda 10 şiş sırası eder. Hersırada 4 arttırmadan toplam 20 ilmek arttırıcaz. En sonunda 56 ilmeğimiz oldu. Sonra turuncuyu takın. İşte en zor kısmı buna tersmi düzmü deniyor. Deli olacağım ya. V şeklinde görülen örgüden örün. Ters deniyor kitaplarda ama halk arasında düz diye geçiyor. Arttırma yapmadan dönün bir sıra daha bu sefer yüz örün haroşoya benzeyeninden. 3. sırayıda örün. 4. sırada iki ilmeği bir yere alın. Ve üzerine şişinizin bir dolayın. Sıra sonuna kadar böyle gidin. Dönüşte doladıklarınızıda bir yere aldıklarınızıda örün. Böylece hiç ilmek azalmamışta artmamışta olacak. 5. turuncu sırasıda böylece bitti. 2 sıra daha örüp yeşil ipinizi takın. ÇİMEN ÖRGÜ tekniğiyle kolay gelsin. :) 2 ilmek V şeklinde örün. Bir çim örgü ilmeği örün. sıra sonuna kadar böyle. Dönüş sıralarındada ortada çim örgü yapmadığınız ilmeğe denk getirip. yine 2 normal ilmek bir çim örgü ilmeği örün. toplam 6 sıra yapınca; ortadaki 10 ilmeği çizgili patikteki gibi azaltarak örün. Aynı çizgili patikteki gibi öreceksiniz. Tek fark hem gidiş hem dönüş sıralarında 2 ilmek te bir çim örgü tekniğini kullanacaksınız.

DİLİ: 3 zincir içerisine 6 tane ikili basit birit- Tığ ile örülmüş

KULAKLARI: 3 Zincir içerisine önce 4 tane basit brit, 2.sırada 6 basit birit.3. sırada da 6 basit birit. Sonra ipi kopartın :) Diğer uçtaki en son biritle birleştirin. İşin ortasından iğneyle karşı tarafa geçinve kulaklarını keyfinize göre dikin.

GÖZLERİ : 6 zincir çekin ve birleştirin.

BURNU.4 zincir içerisine ben yaklaşık 12 tane 2li basit brit yaptım. Bayağı zor oluyor hiç boşluk kalmayana kadar doldurun. Sonra ipinizi uzunca kopartın, Bu biritlerin üstünden herbirini bir araya toplayın. Ponpon gibi oluyor. AMA tüysüz. Burun gelecek yere dikin.

KURABİYE CANAVARInı hatırlarmısınız. Onuda anımsatıyor. İşte Böyle örgü severler.

ÖRMEK İSTEYENLERE; DEĞİŞİK BİR ÖRGÜ DAHA...

the END BİTTİ.

BUNLARDA NETTEN PATİK MODELLERİ

Tığ işi bebek patiği

patik örgü modelleri

patik örnekleri

el örgüsü bebek patiği

tığ işi patik örnekleri

bebişlere patik örgü modelleri

yün şişle patik modeli

Fıstıklı tığ işi patik modelleri

Fırfırlı patik modelleri